Επαγγελματική επιτυχία μέσα στην κρίση!

think_positive_004

Επαγγελματική επιτυχία μέσα στην κρίση!

18 τακτικές για νικηφόρα επιβίωση!

1. Μην επιτρέψεις στην κρίση να σε ακινητοποιήσει

Φυσικά και δεν θα εθελοτυφλείς. Ασφαλώς η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά δεν είναι το τέλος του κόσμου. Άρχισε να χρησιµοποιείς ακόµα περισσότερες τεχνικές και γνώσεις, αποφεύγοντας ωστόσο τη σπατάλη των χρημάτων σου: Τηλεµάρκετινγκ, διαφήµιση, στρατηγικές µάρκετινγκ που θα σε βοηθήσουν στις καθηµερινές σου δραστηριότητες.

2. Έλεγξε τα «αποθέµατα» σου

Βάλε το µυαλό σου να σκεφτεί. Ανακάλυψε ποια είναι τα δικά σου αποθέµατα. Σε ενέργεια, χρόνο, ανθρώπινο δυναµικό, υπηρεσίες που µπορείς να παρέχεις. Πάντα να σκέφτεσαι πως τα δικά σου αποθέµατα θα σου φέρουν περισσότερα αποτελέσµατα. Γι αυτό θα πρέπει να ενεργοποιήσεις όλες σου τις ικανότητες, δεξιότητες, ανθρώπους και ιδέες ώστε να αυξήσεις την αποτελεσµατικότητά σου. Θυµήσου : Εδώ είναι που λέµε ότι δεν µετρούν οι καλές προθέσεις, αλλά µόνο τα αποτελέσµατα !

3. ∆ώσε υπηρεσίες που να ξεχωρίζουν σαν ό,τι καλύτερο υπάρχει

Αυτό που λέµε «Excellence in Service». Πιάσε τον παλµό των αναγκών και των ιδιαιτεροτήτων των πελατών σου. Κάνε οτιδήποτε περνάει από το χέρι σου για να παρέχεις άριστη εξυπηρέτηση. Φρόντισε όχι µόνο εσύ προσωπικά αλλά και όλοι οι υπόλοιποι από την επιχείρησή σου που έρχονται σε επαφή µε τους πελάτες να είναι απόλυτα εξυπηρετικοί. Με άλλα λόγια ολόκληρη η υποδοµή σας θα πρέπει να είναι customer friendly. Βρες ποιες είναι οι πράξεις, οι συµπεριφορές και οι διαδικασίες που θα σας καταστήσουν φιλικότερους και περισσότερο επαγγελµατικά αναγκαίους στο
µικρόκοσµο του πελάτη.

4. Ξεβολέψου και βγες έξω από τη «ζώνη» της άνεσής σου

Άρχισε να σκέφτεσαι και να κάνεις πράγµατα που δεν έχεις κάνει µέχρι τώρα. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγµή να αρχίσεις να αλλάζεις. Ο άνθρωπος αλλάζει είτε επειδή ήρθε η στιγµή της έµπνευσης είτε επειδή ήρθε η ώρα της απόγνωσης. Τώρα ήρθε και η κατάλληλη στιγµή για σένα. Παλιές συνήθειες και πρότυπα που στο παρελθόν είχαν κάποιο αποτέλεσµα σε τέτοιες καταστάσεις θα πρέπει να αναθεωρηθούν.  Άρχισε να σκέφτεσαι πιο προχωρηµένα, περισσότερο επιχειρηµατικά και δηµιουργικά.

5. Ανάπτυξε την προσωπική σου αυτοπεποίθηση

Στους δύσκολους καιρούς είναι εύκολο να πέσουµε ψυχολογικά. Και επειδή όλοι και όλα στηρίζονται στον ηγέτη, να γίνεις ο ηγέτης που ξέρεις ότι είσαι. Να γίνεις δυνατότερος και σφριγηλότερος!

6. Άρχισε να προετοιµάζεις το δικό σου σχέδιο αντεπίθεσης

Θυµήσου : Οι πόλεµοι κερδίζονται στα αντίσκηνα εκεί που οι στρατηγοί σχεδιάζουν τις επόµενές τους κινήσεις. Γι αυτό γράψε τους στόχους σου και προετοίµασε ένα σχέδιο δράσης. Μπορείς να συγκεκριμενοποιήσεις τους στόχους σου:

  • Τι θέλω να πετύχω µέσα στην επόµενη διετία;
  • Ποιες είναι οι συγκεκριµένες ενέργειες που θα πρέπει να κάνω για να το πετύχω;
  • Ποια είναι τα εµπόδια που ίσως χρειαστεί να ξεπεράσω;
  • Ποιες είναι οι καθηµερινές ενέργειες που πρέπει να κάνω, ώστε να πετύχω τους στόχους µου;

7. Άρχισε να µετράς την απόδοσή σου

Όταν µετράς την απόδοσή σου (και των ανθρώπων σου) και ξέρεις τι ακριβώς συµβαίνει, τότε το επίπεδο της ίδιας της απόδοσης αυξάνεται προς το καλύτερο. Η συχνή µέτρηση σε καίριες περιοχές των δραστηριοτήτων σου όπως : συγκεκριµένες κινήσεις προσέλκυσης νέων πελατών, διατήρηση και ικανοποίηση υπαρχόντων πελατών και εισροή νέων συστάσεων από υπάρχοντες πελάτες, είναι το κλειδί που θα σου κρατήσει ψηλά το ηθικό και θα βοηθήσει την παραγωγικότητα να αυξηθεί. Το να µετράς τη δική σου απόδοση τακτικά θα σε κάνει να γίνεις ακόµα καλύτερος.

8. Σταµάτα να µιλάς για το πόσο δύσκολα είναι τα πράγµατα και πόσο αντίξοοι είναι οι καιροί

Αν κάποιος αρχίσει να σας λέει πράγµατα όπως «Πόσο νοµίζεις ότι θα διαρκέσει αυτή η κρίση;» Κοιτάξτε τον κατάµατα µε υπεροψία και πείτε «∆εν ξέρω πότε η δική σου κρίση θα τελειώσει. Εγώ προσωπικά, δε σκοπεύω να συναντήσω καµιά κρίση».

9. Γίνε περισσότερο υπεύθυνος σχετικά µε το πως ξοδεύεις, πως αποταµιεύεις και πως χρησιµοποιείς τα χρήµατά σου

Όλοι θέλουν να πουλήσουν. Οι πωλητές και οι έµποροι είναι περισσότεροι από τους καταναλωτές. Μην παίζεις το παιχνίδι τους. Γίνε σκεπτικός και προσεκτικός πριν αγοράσεις. Εκείνοι σε έχουν ανάγκη περισσότερο απότι εσύ αυτούς.

10. Εκπαιδεύσου ώστε να πετύχεις τα µέγιστα δυνατά αποτελέσµατα

Οι άνθρωποι σου (συνεργάτες και πελάτες) αποτελούν µια απεριόριστη πηγή δύναµης. Πρόσεχε τα οικονοµικά σου όταν οι αγορές είναι δύσκολες, αλλά µην είσαι φειδωλός σε θέµατα εκπαίδευσης. Αν οι πωλήσεις είναι πεσµένες, εκπαιδεύσου στο πως να πουλάς µε σύγχρονους τρόπους. Εκπαίδευσε τους ανθρώπους σου να κάνουν το ίδιο. Αν το ηθικό είναι πεσµένο, η εκπαίδευση σε θέµατα µάνατζµεντ θα πρέπει να είναι συνεχής και να µετρηθούν τα αποτελέσµατά της.

11. Η τηλεόραση και τα ΜΜΕ γενικά, είναι κακοί σύµβουλοι ψυχολογίας

Αυτό που πρέπει να κατανοήσεις σχετικά µε τους δηµοσιογράφους είναι ότι ΠΡΕΠΕΙ να γράφουν. Όταν έρχεται η ώρα που θα πρέπει να παραδώσουν τη δουλειά τους αυτή θα πρέπει να έχει κάτι. Κάτι που να κεντρίζει το ενδιαφέρον των πελατών/αναγνωστών. Οι σελίδες πρέπει να έχουν υλικό. Τα τηλεοπτικά παράθυρα καλεσµένους. Ο τρόµος, ο φόβος και η απελπισία πουλάνε! Μην το ξεχνάς.

12. Μη πιστεύεις όλους εκείνους τους «ξερόλες» που ξέρουν τα πάντα για την οικονοµία

Τους συναντάµε παντού. Είναι οµιλητικότατοι σχετικά µε τους δύσκολους καιρούς που µας περιµένουν και µε την αναπροσαρµογή των δεδοµένων. Πού το ξέρουν; Πώς το ξέρουν; Από που το έµαθαν; Ποιες είναι οι πηγές τους; Οι ίδιοι δεν είναι που µας έλεγαν πριν λίγα χρόνια ότι διάγουµε περιόδους οικονοµικής άνθησης; Πιστέψτε µε, δεν ξέρουν τίποτα. Αν ήξεραν γιατί δεν µας προειδοποιούσαν τότε;

13. Αν είσαι µάνατζερ µη ξεκόβεις καθόλου από το δίκτυο πωλήσεων, αν είσαι πωλητής µη ξεκόβεις από τους άλλους πετυχηµένους πωλητές

Φρόντισε να έχεις καθηµερινές συναντήσεις. Αν οι αποστάσεις είναι µεγάλες ζήτησε τους να σου στείλουν µε φαξ ή ένα e-mail τα ραντεβού τους. Φτιάξε το δικό σου καθηµερινό πρόγραµµα πωλησιακών δραστηριοτήτων αν είσαι πωλητής. Να θυµάσαι ότι η κακή διαχείριση χρόνου και ανθρώπων οδηγεί σε µια θανατηφόρα “επιδηµία”, την αναβλητικότητα. Πάντα να προετοιµάζεις, να σχεδιάζεις και να προ-επιθεωρείς αυτά που περιµένεις να σου συµβούν.

14. Αποδέξου το γεγονός ότι είσαι υπεύθυνος!

Μην αρχίσεις τις µνησικακίες και τις κατηγόριες. Μη ψάχνεις για εξιλαστήρια θύµατα. Φύγε µακριά από τους αρνητικούς, απογοητευµένους και τα «ζόµπι» του περιβάλλοντός σου. Κάθε φορά που κατηγορείς κάποιον άλλο ή κάτι άλλο, αδειάζεις ενεργειακά. Χρειάζεσαι τεράστια αποθέµατα ενέργειας για να µπορέσεις να χειριστείς σωστά τον εαυτό σου, τους ανθρώπους σου και τα συναισθηµατικά σκαµπανεβάσµατα.

15. Μη χάνεις τα µάτια σου από το στόχο σου

Για τις περισσότερες επιχειρήσεις, αλλά και τους περισσότερους πωλητές, η εξεύρεση και διατήρηση πελατών είναι η σπουδαιότερη δραστηριότητα. Γι αυτό, πάντα να κάνεις δυο απλές ερωτήσεις στον εαυτό σου σε όλη τη διάρκεια της ηµέρας :

Ερώτηση 1η : Αυτό που κάνω τη συγκεκριµένη στιγµή θα µε φέρει ένα βήµα πιο κοντά στην υλοποίηση του επαγγελµατικού µου στόχου;
Ερώτηση 2η : Είναι η συγκεκριµένη δραστηριότητα, κάτι που θα µου φέρει νέους ή θα συντηρήσει τους παλιούς µου πελάτες;

16. Κάνε τις αναγκαίες τροποποιήσεις

Είναι ευκολότερο να προσαρµοστείς στις δυσκολίες µίας καλής ζωής παρά στις δυσκολίες µιας φτωχικής ζωής. Πάρε την απόφαση.  Εσύ είσαι ο αρχηγός και θα πρέπει να παίζεις κυρίαρχο ρόλο στο να διασυνδέεσαι µε τους σωστούς ανθρώπους και να πουλάς µε επιτυχία. Ακριβώς όπως έκανες τον παλιό καλό καιρό. Οι Αγγλοσάξωνες ονοµάζουν αυτή την τεχνική Back to the Basics . Ο λαός µας την ονοµάζει «Παλιά µου τέχνη κόσκινο». Το αποτέλεσµα είναι το ίδιο όποια ονοµασία και να διαλέξεις.

17. Έχε όραµα

Όχι σαν το όραµα των πολιτικών. Το κάλπικο. Το ατροφικό. Έχε όραµα. Το δικό σου όραµα.

18. Μη χάνεις τον ενθουσιασµό σου

Να µερικοί τρόποι να παραµείνεις ενθουσιώδης :

- Μάθε να κοµµατιάζεις σε µικρότερα βήµατα τις επιδιώξεις και τους επαγγελµατικούς σου στόχους.

- Να ελέγχεις την πρόοδο σου σε κάθε µικρό βήµα

- Βγάλε από τη ζωή σου οτιδήποτε σου είναι άχρηστο και σε καθυστερεί (τηλεόραση, αρνητικούς ανθρώπους, άσκοπο σερφάρισµα στο ίντερνετ, αλκοόλ, άσκοπα ξενύχτια, πολλούς καφέδες, επαφές µε ανθρώπους που δεν χρειάζεσαι, συµπεριφορές ηττοπάθειας κ.λ.π.)

- Φρόντισε να ξεκουράζεσαι αρκετά

- Μη λες τα µυστικά σου σχέδια σε άσχετους, ζηλόφθονες, αρνητικούς και γενικά σε πολλούς ανθρώπους

- Κάνε τακτικά γυµναστική- Το σώµα σου είναι το όχηµα που θα σε οδηγήσει στην επιτυχία που ονειρεύεσαι. ∆ιαφορετικά, ποιος θέλει να είναι ο πιο πετυχηµένος ασθενής του νοσοκοµείου που θα νοσηλεύεται;

- Να αποφεύγεις το δογµατικό τρόπο σκέψης που υπαγορεύει «άσπρο-µαύρο». Υπάρχουν κι άλλα χρώµατα, µη ξεχνάς. Το να γίνεσαι απόλυτος σε στιγµές κρίσης είναι ένας πολύ παρακινδυνευµένος τρόπος σκέψης

- Καθάρισε τις εκκρεµότητές σου και εστίασε την προσοχή σου στο κυρίαρχο έργο σου. ∆ε θα µπορέσεις να εστιαστείς απόλυτα αν διάφορες εκκρεµότητες (οικονοµικές, οικογενειακές, κοινωνικές, κ.λ.π.) παραµένουν άλυτες. Αν δε τις λύσεις θα σου κλέβουν ενέργεια και φαιά ουσία. Κάνε κάτι γι αυτό.

Πηγή: liverichlr.blogspot.gr

Θετική σκέψη της ημέρας:

“Όσο πιο βαθύ το σκοτάδι, τόσο περισσότερο λάμπουν τα αστέρια.”

John Corapi

Leave a Comment

Your email address will not be published.