Δεν μπορείς να βρεις τη δουλειά των ονείρων σου; Δημιούργησέ την!

think_positive_006

Δεν μπορείς να βρεις τη δουλειά των ονείρων σου;
Δημιούργησέ την!

Αν έχεις υπάρξει άνεργος και έχεις βιώσει αυτή την εξουθενωτική κατάθλιψη που σε πιάνει  και αυτή την πικρή απογοήτευση και την απελπισία που πάνε πακέτο….

Αν εργαζόσουν ή εργάζεσαι ακόμη σε μια δουλειά που μισείς και νιώθεις φυλακισμένος, παγιδευμένος στο να κάνεις πράγματα που βρίσκεις βαρετά, ενώ παράλληλα πρέπει να ακολουθείς διαταγές άλλων και να τους βοηθάς να πετύχουν τους δικούς τους στόχους…

Έχουμε ένα μυστικό για σένα:

Δημιούργησε τη δουλειά των ονείρων σου. Μην περιμένεις να σου τη δώσει κάποιος άλλος. Μην ζεις με την ελπίδα να κερδίσεις το λόττο. Μην τα παρατάς και μην παραδοθείς στη μιζέρια ή ακόμη χειρότερα, στην πλήξη.

Δημιούργησε τη δουλειά σου!

Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό για κάποιους από εσάς (ενώ άλλοι μπορεί να το έχετε κάνει ήδη), αλλά είναι πολύ πιθανό.

Δεν είναι εύκολο. Χρειάζεται σκληρή δουλειά, χρειάζεται πάθος, θα έχεις πολλά να μάθεις, και θα πρέπει να είσαι πρόθυμος να ρισκάρεις και να κάνεις λάθη. Αν όλο αυτό σου κάνει, συνέχισε να διαβάζεις. Αν όχι, σταμάτα το διάβασμα.

Η καλύτερη ιδέα σου

Μπορεί να έχεις ήδη καταλήξει, αλλά αν δεν το έχεις πολυσκεφτεί, άρχισε να αναλογίζεσαι:  τι είναι αυτό που πραγματικά σου αρέσει να κάνεις; Με τι είσαι παθιασμένος; Αν είσαι τυχερός, θα έχεις πολλές απαντήσεις. Αν δεν έχεις καθόλου απαντήσεις, ήρθε η ώρα να αρχίσεις να ψάχνεις πράγματα που σε παθιάζουν. Αν έχεις πολλές απαντήσεις, απλά διάλεξε μία. Ή βρες τρόπους να συνδυάσεις δυο από αυτές(αν σου αρέσει να ράβεις, και  σου αρέσει και ο Πόλεμος των Άστρων, μπορείς να ράβεις στολές με θέμα τον Πόλεμο των Άστρων και να τις πουλήσεις στο internet).

Μην κολλήσεις σε αυτή την επιλογή. Αν τελικά εξελιχθεί ότι δεν είναι αυτό που θες, τότε μπορείς πάντα να αρχίσεις μία άλλη επιχείρηση αργότερα. Μαθαίνεις από τις πράξεις και τα λάθη σου, όχι με το να αναλύεις κάθε πιθανό αποτέλεσμα και όλους τους πιθανούς παράγοντες.  Αυτό το πάθος θα γίνει η δουλειά των ονείρων σου.

Πώς να βρεις το κεφάλαιο

Χρειάζεσαι πολλά χρήματα για να ξεκινήσεις, σωστά; Όχι! Απορρίπτουμε κατηγορηματικά την ιδέα ότι “πρέπει να ξοδέψεις λεφτά για να βγάλεις λεφτά.” Φυσικά, μπορεί να λειτουργήσει αυτό, αλλά μπορεί βέβαια και να οδηγήσει σε ένα σωρό χρέη και μηνιαία έξοδα που ξεπερνούν κατά πολύ το εισόδημά σου. Ο κανόνας: Ξόδεψε πολύ λιγότερα από αυτά που βγάζεις. Αυτή η συμβουλή είναι γενικότερα για τα προσωπικά οικονομικά του καθενός.  Βασικά, δεν ξεκινάς χωρίς να έχεις τίποτα. Μπορεί να μην έχεις καθόλου χρήματα, σίγουρα έχεις κάποια πολύ καλά προσόντα: το μυαλό σου, τα ταλέντα σου, όρεξη για σκληρή δουλειά και την μέχρι τώρα εμπειρία σου. Όλα αυτά θα εξελιχθούν να μεταφραστούν σε μία δυνατή επιχείρηση.

Πως μπορείς να ξεκινήσεις την επιχείρησή σου χωρίς να έχεις τίποτα;

Να κάποια παραδείγματα:

Σου αρέσει να παίζεις βιντεοπαιχνίδια? Ξεκίνα ένα site που θα δείχνεις στον κόσμο πώς να γίνουν προνομιούχοι παίκτες. Πρόσφερε την προπόνηση.

Ξεκίνα μία επιχείρηση στο Internet που θα πουλάς πράγματα που φτιάχνεις.

Μπορείς να διδάξεις οτιδήποτε κάνεις καλά. Ο κόσμος θα σε πληρώσει γι’ αυτό.

Θέλεις να γίνεις σεφ; Διοργάνωσε διάφορα πάρτυ με γκουρμέ κουζίνα, και χρέωνε 50€ το άτομο. Πούλα προσκλήσεις εκ των προτέρων, και χρησιμοποίησε κάποια από αυτά τα χρήματα για να αγοράσεις το φαγητό και κάποια πιάτα.

Και πάλι, αυτές είναι απλά λίγες ιδέες. Φυσικά, υπάρχουν κάποιες επιχειρήσεις που απαιτούν αρχικό κεφάλαιο, μία κάποια επένδυση, αλλά προτείνουμε να βρεις αυτές που δε χρειάζονται. Ξεκίνα δωρεάν ή έστω φθηνά, δανείσου χώρο από φίλους αν είναι απαραίτητο, και ξεκίνα.

Γίνε καλός

Αν θέλεις να βγάζεις τα προς το ζην κάνοντας αυτό που σου αρέσει, πρέπει να γίνεις καλός σε αυτό. Κάποιοι από εσάς είστε ήδη καλοί σε αυτό που σας αρέσει – το κάνετε εδώ και χρόνια, είτε σαν δουλειά είτε σαν προσωπικό σας πάθος. Άλλοι απλά ξεκινάτε τώρα, αλλά αυτό δεν είναι εμπόδιο – απλά πρέπει να αφιερώσετε παραπάνω χρόνο και να κάνετε μεγαλύτερη προσπάθεια. Χρειάζεται πολλή μελέτη, πολλή ανάλυση, πολλή προσπάθεια και να παρατηρείς κάθε φορά τι από αυτά που κάνεις πιάνει και τι όχι. Θα κάνεις ένα σωρό λάθη. Αυτό είναι καλό. Δεν μπορείς να είσαι καλός σε οτιδήποτε χωρίς να κάνεις πολλά πολλά λάθη. Μην φοβάσαι να κάνεις λάθη – είναι αυτά που θα σε οδηγήσουν στο μεγαλείο. Δοκίμασε τα πάντα, δες τι δουλεύει, δες τι δεν δουλεύει. Συνέχισε με τα πράγματα που δουλεύουν.Αφιέρωσε πολλές ώρες για εξάσκηση και πρακτική. Όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο. Αναλογίσου τι έχεις κάνει και τι έχεις μάθει –σημείωσέ τα. Συμπερίλαβε τα στο blog σου για να βοηθήσεις άλλους να μάθουν, αλλά το πιο σημαντικό είναι να αναγκάσεις τον εαυτό σου να μάθει από την προσωπική σου εμπειρία.

Γίνε καλός. Οι άλλοι θα σε πληρώσουν μετά χαράς αν είσαι καλός.

Χτίσε το κοινό σου

Οποιαδήποτε επιχείρηση, μικρή ή μεγάλη, επωφελείται από ένα κοινό. Αυτό είναι διαφορετικό από μία βάση πελατών – το κοινό είναι μία ομάδα ανθρώπων που βοηθάς και εκείνοι σε αγαπούν. Μπορεί να μην σε πληρώνουν. Κάποιοι θα θέλουν να σε πληρώσουν ακόμη και για παραπάνω από όσα προσφέρεις. Πολλοί πάντως απλά θα σε αγαπούν, και αυτό είναι υπέροχο πράγμα.Το να χτίσεις το κοινό σου είναι δύσκολο. Χρειάζεται χρόνο, χρειάζεται να δίνεις, χρειάζεται να είσαι πρόθυμος στην κριτική, και να μαθαίνεις από αυτή την κριτική (ωστόσο αγνόησε τους ηλίθιους).

Χτίσε το εισόδημά σου

Ok, ακολουθείς το πάθος σου, έχεις αναπτύξει τις δεξιότητές σου, έχεις χτίσει το κοινό σου.  Και τώρα τι γίνεται; Πως θα πληρώνει τους λογαριασμούς σου όλο αυτό; Δημιουργείς πηγές εισοδήματος. Υπάρχουν πολλοί και διάφοροι τρόποι να το κάνεις αυτό, όπως οι παρακάτω:

Δίνε δωρεάν τα άρθρα που γράφεις, αλλά χρέωνε για τα ηλεκτρονικά βιβλία ή για άλλα ψηφιακά προϊόντα.
Δημιούργησε μία συνδρομητική υπηρεσία ή μία υπηρεσία μελών για το πιο δυνατό σου περιεχόμενο.
Κάνε μαθήματα μέσω Internet.
Πούλα διαφημίσεις ή τρέξε διαφημίσεις από διαφημιστικά δίκτυα.
Κάνε ομιλίες ή εκπαιδευτικά σεμινάρια.
Πούλα πράγματα μέσω Internet.
Φτιάξε μια εφαρμογή και πούλα την στην Apple ή σε Android πλατφόρμες.
Φτιάξε μία εφαρμογή για το Internet και χρέωνε για την ειδική έκδοση.
Πούλα σαν υπηρεσία το να πηγαίνεις στα σπίτια του κόσμου και να κάνεις κάτι γι’ αυτούς (δουλειά στον
κήπο, μασάζ, γυμναστική, βάψιμο, κτλ).
Πούλα μπλουζάκια ή κούπες ή αυτοκόλλητα με το σλόγκαν σου.
Πούλα πράγματα άλλων ανθρώπων ως affiliate και παίρνε προμήθειες.

Ποιο από τα παραπάνω να κάνεις; Δοκίμασε ένα, δες πως θα πάει, μετά δοκίμασε άλλο, μετά κι άλλο. Δες τι δουλεύει καλύτερα και να δεις πως μπορείς να δημιουργήσεις πολλαπλές πηγές εισοδήματος.

Η κυριαρχία μέσα από τη δημιουργία της δικής σου δουλειάς

Γράφουμε απλά κάποια πράγματα επιγραμματικά, γιατί αν δίναμε τα πάντα βήμα προς βήμα, δε θα είχε καθόλου πλάκα. Το διασκεδαστικό κομμάτι είναι να μάθεις πώς να το κάνεις μόνος σου!Είναι ιδιαίτερα κυριαρχικό το να παίρνεις τον έλεγχο της ζωής σου στα χέρια σου και να δημιουργήσεις τη δουλειά που θέλεις, από το να περιμένεις να γίνει μόνη της με κάποιο τρόπο, χωρίς τη δική σου συμβολή, ή να σου τη δώσει κάποιος άλλος. Σε κάνει πιο δυνατό, πιο αισιόδοξο. Δεν είσαι πια παθητικός θεατής του κόσμου, αλλά κάποιος που τον αλλάζει ενεργά.
Γίνεσαι αφεντικό του εαυτού σου, ακολουθώντας τους δικούς σου στόχους. Αυτό είναι απίστευτο!

Αν δεν έχεις δουλειά ή έχεις κολλήσει σε μια άθλια δουλειά, λυπόμαστε. Αλλά κοίτα αυτή την τρομερή κατάσταση σαν μια υπέροχη ευκαιρία να αλλάξεις τη ζωή σου και να κάνεις κάτι σπουδαίο. Θα μπορούσε να είναι το καλύτερο πράγμα που έκανες ποτέ σου.

Πηγή: zenhabits.gr

Θετική σκέψη της ημέρας:

Οι άνθρωποι που πάνε μπροστά σ’ αυτόν τον κόσμο,
είναι εκείνοι που σηκώνονται και ψάχνουν για τις συνθήκες που θέλουν και που αν δεν τις βρουν, τις δημιουργούν μόνοι τους.”
Μπέρναρντ Σω

Leave a Comment

Your email address will not be published.