Γυναίκα επιχειρηματίας – πώς να αντλήσεις δύναμη!

high-heels1

Τι εμποδίζει μια γυναίκα στην πρωτοβουλία ανάληψης επιχειρηματικής δράσης;

whats-holding-you-back

Με δεδομένη την οικονομική κρίση και τη διαρκώς αυξανόμενη ανεργία, συνήθως μια «αρκετά καλή ζωή» είναι από μόνη της ένας αποτρεπτικός παράγοντας : ένα πτυχίο – μια εταιρική καριέρα – μια οικογένεια είναι συχνά η έκφραση μιας καλά βολεμένης ζωής. (What’s holding you back?)
Από την άλλη, η ελευθερία είναι το σημαντικότερο κίνητρο για να αναλάβει μια γυναίκα επιχειρηματική δράση. Η ευελιξία να ακολουθήσει τα όνειρά της, να κάνει μια εργασία που θα της παρέχει ταυτόχρονα εξουσιοδότηση και δέσμευση.

Υπάρχουν μαγικές φόρμουλες που φέρνουν την επιχειρηματική επιτυχία; Ασφαλώς και όχι! Με την απόφαση να κάνεις δική σου επιχείρηση έρχεσαι αυτομάτως αντιμέτωπη με την αβεβαιότητα και το άγνωστο, με την αμφισβήτηση των ικανοτήτων και δεξιοτήτων σου. Αισθάνεσαι μόνιμα απροετοίμαστη όση προετοιμασία και να έχεις κάνει.

Οι 5 στρατηγικές που ακολουθούν αποσκοπούν στο να βοηθήσουν εκείνες τις γυναίκες που έχουν ήδη κάνει την επιλογή να αναπτύξουν τη δική τους επιχείρηση ώστε να αντιμετωπίσουν τις επιχειρηματικές τους φοβίες και να επιτύχουν καθώς βουτούν στο άγνωστο!

1. Παραιτήσου από τη συνεχή αναζήτηση επικύρωσης και αγκάλιασε την τρέλα σου!

be boss

Αυτή είναι η δική σου επιχείρηση! Είναι δική σου γιατί κανένας άλλος δεν είχε το όραμα που είχες όταν την ξεκίνησες. Σταμάτα να αναζητάς επικύρωση όταν λανσάρεις ένα νέο προϊόν, πρόγραμμα ή ιδέα. Οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι είναι εκείνοι που κάποτε πίστεψαν στην τρέλα τους.

 (starting your own business)

 

2. Γιόρτασε ακόμα και τη μικρότερη νίκη σου!

Celebrate WomenΗ διατήρηση μιας φιλόδοξης επιχειρηματικής συμπεριφοράς απαιτεί θετική ενίσχυση. Βρήκες το κουράγιο να κάνεις εκείνη την κλήση που συνεχώς ανέβαλες; Τακτοποίησες επιτέλους τη στοίβα από χαρτιά που έμενε στο γραφείο σου; Πανηγύρισέ το! Η θετική αυτή ενέργεια θα σε πάει μπροστά!

 (celebrate international womens day)

 

3. Γίνε συγκεκριμένη

career-strategy-300x2241Τώρα που εμπιστεύεσαι πλέον τα ένστικτά σου και γιορτάζεις τις μικρές επιτυχίες σου, προκάλεσε τον εαυτό σου σπάζοντας το όραμά σου σε μικρότερα κομμάτια. Μαζί με την ελευθερία να κάνεις ότι θέλεις κατά τη διάρκεια της ημέρας έρχεται και η αυξημένη ανάγκη να «κολλήσεις» σε ένα πλάνο. Τι θέλεις να επιτύχεις αυτό το μήνα και τι απαιτείται να γίνει αυτή την εβδομάδα για να επιτύχεις αυτόν το στόχο; Όπως γνωρίζουμε η καταγραφή των στόχων αυξάνει σημαντικά τις ευκαιρίες επιτυχίας!

(career planning)

4. Να ξέρεις ότι το να φτιάχνεις χρήμα είναι σα να φτιάχνεις μπρόκολο!

Its Raining MoneyΔε φοβάσαι να χρησιμοποιήσεις το μπρόκολο που έχεις στο ψυγείο σου καθώς ξέρεις ότι πάντα μπορείς να πάρεις κι άλλο. Κατά παρόμοιο τρόπο αν έχεις δεσμευθεί να αναπτύξεις την επιχείρησή σου δε μπορείς να φοβάσαι να επενδύσεις στην ανάπτυξή της ή να κάνεις τα πράγματα που σε συναρπάζουν. Από το να ανησυχείς γα τα χρήματα που ξοδεύεις είναι προτιμότερο να επικεντρώνεσαι στο να κάνεις κάθε επένδυση να προσθέτει αξία στην επιχείρησή σου!

(money n’ happiness)

5. Αποφάσισε να είσαι ευγνώμων!!

Happy WomenΑνεξάρτητα από το πόσο καλή ή κακή είναι η επίδοσή σου πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα είναι καλύτερος ή χειρότερος από σένα. Η σύγκριση είναι η ρίζα της απελπισίας. Κάθε μέρα οφείλουμε να επιλέγουμε να είμαστε ευγνώμονες για αυτά που έχουμε ανεξάρτητα από αυτό που θέλουμε να είμαστε.
Στο τέλος της μέρας, δουλεύουμε για τον εαυτό μας και δεν μπορούμε να βάλουμε τιμή σε αυτό όπως δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε και την αξία των μαθημάτων που διδάσκουμε στα παιδιά μας παρακολουθώντας μας να χτίζουμε τις δικές μας επιχειρήσεις.

(gratitude)

Όπως οτιδήποτε σημαντικό και με αξία, το να είσαι επιχειρηματίας δεν είναι εύκολο. Όλοι μας όμως μπορούμε να είμαστε ευγνώμονες για την ευκαιρία που μας δίνεται να προσφέρουμε σημαντική και με νόημα εργασία και να χτίσουμε μια ζωή με αγάπη. Τι άλλο μπορούμε να ζητήσουμε;

Παράφραση από το πρωτότυπο  άρθρο : 5 Powerful Rules for Women Entrepreneurs to Live By

 

Θετική σκέψη της ημέρας:

 “Οτιδήποτε μπορείς να κάνεις ή να ονειρευτείς ξεκίνα το. Η τόλμη έχει ευφυΐα, δύναμη και μαγεία μέσα της”

Johann Wolfgang von Goethe

Leave a Comment

Your email address will not be published.